ŠTA SAD? Amerikanka koju je NOVAK POGODIO LOPTICOM PRIZNALA: Imam problem, ne umijem da izbjegnem lopticu!

Žnea o kojoj trenutno bruji čitava sportska javnost širom svijeta Laura Klark konačno se olgasila. Amerikanka je otkrila mnoge zanimljivosti koje u monogome mogu da pomognu u razjašnjavanju čitave situacije sa meča Novaka Đokovića j Karenja-Buste.

Veliku pažnju privukla je Laura, a u intervjuu koji je dala lokalnom listu u rodnom Ovensborou otkrila je mnoge zanimljive situacije, kako iz privatnog tako i iz životnoa teniskog sudije:

– Morate da imate zaista dobre oči, izdržljivost, da možete puno da stojite na nogama i da možete mnogo toga da istrpite i ne samo to, već i da imate puno povjerenja u sebe. Bez toga ćete biti živi pojedeni. To je najkompetativnija stvar koju sam u životu uradila – i najslađa – rekla je Laura, koja je opisala i svoj početak karijere kao linijski sudija, nakon št ju je prijateljica pozvala na turnir u Hendersonu.

POPULARNO  PRODAO DIJETE ZA 19.000 EURA, JER NIJE MOGAO DA NAĐE POSAO ZBOG KORONAVIRUSA!

– Vidjela sam je na terenu i rekla “Želim to d uradim, Želim da budem tamo”. Rekla mi je s kim da razovaram – rekla je Laura koja je kontaktirala organizatore US opena, poslala prijavu i nakon položenog testa dobila dozvolu da radi kao linijski sudija.

Priznala je da ima probleme sa kretanjem te da ne umije da izbjegne lopticu i kako joj je jednom bila pokidana usna.

– Nikad nisam naučila tehniku kretanja zbog toga mi je usna bila potpuno pocijepana. To je vjerovatno najuoečatljivije jer sam bila potpuno nova – ispričala je anegdotu sa početka karijere kada je pogođena lopticom koja je išla brzinom od 130 km/h.

Please follow and like us: