STIGLA NOVA NAREDBA: Krizni štab dobio novu odluku, primjena počinje u nedjelju!

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva održao je jučer sjednicu na kojoj je donio novu naredbu i preporuke koje će se primjenjihvati od nedjelje, 14. juna te ih dostavio kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva na jaljnje postupanje.

Suština novih odluka je da se treba pojačati inspekcijski i policijski nadzor provođenja naređenih mjera i sprječavanja širenja COVID-19. Također, kantonalnim štabovima data je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mjera.

Nasime, nakon što je odlukom Vlade FBiH stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa prestalo 31. maja Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donosi naredbe i odluke koje su obavezujuće za krizne štabove kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe.

POPULARNO  OGROMNE KOLONE NA GRANICI, LJUDI ČEKAJU I PO 13 SATI: Donijeli su novu odluku, EVO ŠTA SE DOGAĐA U OVIM MOMENTIMA!

Napominju da je kantonalnim štabovima ministarstva zdravstva data mogućnost uvođenja i restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u kantonu odnosno općini, uz redovito objavještenje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, te građane podsjećuju na obavezu poštivanja mjera prevencije i lične zaštite.

Please follow and like us: