STIGLO SAZNANJE O LOKACIJI NA KOJOJ SE KRIJE VOĐA KAVČANA: Zvicera kriju Šarićevi ljudi?

Kontakti koje je u Južnoj Africi ostvario Šarić pomogli su vođi “kavčana” da se krije od vlasti iz Srbije i Crne Gore.

Radoju Zviceru (39), navodnom vođi kavačkog klana, koji je nedavno lociran u Južnoj Africi nakon što se, kako se ekskluzivno saznaje, sastao sa svojim saradnikom Vasilijem Vaskom Rafailovićem (33), navodno su u toj državi utočište pružili članovi narko-grupe Darka Šarića, koji se i sam krio u toj zemlji uz pomoć lokalnih kriminalaca i korumpiranih policajaca.

Šarićeva veza sa južnoafričkim podzemljem navodno je ostvarena u martu 2011. godine kada je ubijen Siril Bika – vodeća figura kriminalnog miljea na tom delu kontinenta. U toj pucnjavi ranjen je i njegov tadašnji saradnik Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina robije za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Izvor navodi da su kontakti koje je u Južnoj Africi ostvario Šarić pomogli vođi “kavčana” da se krije od vlasti iz Srbije i Crne Gore, koje ga potražuju zbog najtežih krivičnih dela.

– Pod pseudonimom Ujka Sem, narko-šef iz Pljevalja godinama je gradio odnose s mafijom, korumpiranim političarima i policajcima u provinciji Hauteng u Južnoafričkoj Republici, a neki od njegovih saradnika i dalje su aktivni u toj zemlji. Sumnja se da je Radoje Zvicer stupio u kontakt sa njima i zatražio da ga štite od lokalne i međunarodne vlasti. Vođa “kavčana” najpre se skrivao u Južnoj Americi, ali se glas o njegovoj lokaciji brzo kretao, pa je bio primoran da nastavi svoj put bekstva. Naposletku je odlučio da se pritaji pod krovom Šarićevih saradnika – navodi sagovornik.

POPULARNO  ŠOK U ZADRUZI! Miljana Kulić IDE NA ROBIJU godinu dana?! OGLASIO SE ADVOKAT!

Međutim, kako se otkriva, drugi čovek kavačkog klana doslovno je lično otkrio policiji svoju novu lokaciju, kada je pozvao Vasilija Vaska Rafailovića da doputuje u Južnu Afriku, verovatno ne znajući da je on pod prismotrom Interpola.

– Prateći poziv koji je Zvicer uputio Rafailoviću, Interpol je uspeo da locira “kavčanina” koji je u Južnu Afriku doputovao pre dvadesetak dana. Rafailović je pod lupom nadležnih jer je u bekstvu od 2016. godine zbog toga što Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici vodi istragu protiv njega za ubistvo Đorđa Borete iz Budve. On se pre susreta sa Zvicerom uspešno skrivao kod sestre u Los Anđelesu, odakle je sa njenog računa slao američke dolare u Crnu Goru i Južnu Afriku. Sumnjive finansijske transakcije, koje su stizale i na račune sestara, devojaka i roditelja ostalih “kavčana”, Rafailovića su koštale policijske pažnje, koja se obila o glavu i Zviceru – objašnjava izvor.

Please follow and like us: