STIŽE DOBRA VIJEST: BiH OTVARA GRAICU ZA TURISTE: Evo koje zemlje su u pitanju…

Ovu informaciju potvrdio je Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, koji je i uputio ovaj zahtjev.

Na sutrašnjoj djednici Vijeća ministara BiH u Sarajevu naći će se tačja dnevnog reda u vezi s otvaranjem granica za strane državljane iz Turske SAD-a, Rusije i Kine, kojima je mjesecima zabranjen ulazak zbog pandemije koronaviursa.

Na taj način bit će ispoštovan zaključak Predsjedništva BiH o otvaranj granica za građanje ovih zemalja, koji je zatražen na posljednjoj sjednici krajem prošle sedmice.

Ovu informaciju potvrdio je Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, koji je i uputio ovaj zahtjev. On je, kako je rekao poslao dopunu dnevnog reda sa ovom tačkom, uz sav propratni materijal. Indikativo je da je tek 31. augusta odlučeno da se pošalje ovaj prijedlog iako je turistička sezona već skoro gotova.

POPULARNO  MOGU LI KOMARCI PRENIJETI KORONA VIRUS? Oglasili se doktori, sad je sve kristalno jasno...

Cikotić nam je rekao da je poslao ovaj prijedlog nakon urgencije koju je dobio od Predsjedništva BiH.

– Moj zahtjev da se granica otvori i mi smo već dali pozitivno mišljenje o tome. Ali, o tome se mora očitovati i Vijeće ministara – rekao je Cikotić.

Jedan od prijedloga je da se otvori granica za sve strane državljane kojima nije potreba viza za ulazak u zemlju, ali uz negativan test ne stariji od 48 sati.

Za sada u BiH mogu ući samo državljani zemalja članica EU, zemalja šengenskog područja, i to uz negativan PCR test. U BiH mogu ući i državljani Srbije te Crne Gore, bez testa.

Please follow and like us: