STIŽE PRAVDA ZA DŽENANA: Iz MUP-a objavili dokument pa poslali poruku Alisi Mutap!

Naime na Facebook grupi Pravda za Dženana objavljen je izvještaj o kriminalističko-tehničkoj pretrazi lica mjesta.

U izvještaju piše da je djelo okarakterisano kao ubistvo.

– Dana 16. februara 2016. godine izvršena je obdukcija Memić Dženana i tom prilikom došlo se do saznanja da se radi o KD ubistva, pa shodno tome promijenjena je data kvalifikacija djela, piše u izvještaju.

Iznad objavljene fotografije napisano je “Alisa, ko je ubio Dženana.”

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda mladić je premio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Naime, Ljubo Seferović i njegov otac Bekrila, njih su optužili da su oni skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, oni su bili optuženi za neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Ipak, porodica Memić nije bila zadovoljna dešavanjem ove situacije, nekoliko puta su ukazivali na to da se brojne nepravilnosti dešavaju u ovom slučaju.

POPULARNO  Glavni tužitelj uoči presude Ratku Mladiću poručio: "Optimistični smo!"

Naime porodica Memić je od samog početka ukazivala na to da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Murzi Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Vehovni sud FBiH već je jednom poništio oslobađajuću presudu Seferovićima i naložio novo saobraćajno vještačenje. Kantonalni sud u Sarajevu je u januaru ove godine ponovo Seferoviće proglasio nevinim. Porodica još uvijek traga s pitanjem šta se desilo te ko je ubio njihovog sina, a u tome im pomažu i brojni građani.

Josip Barić, nalazi se u pritvoru, a osuminječni je u istrazi Tužilaštva BiH i sumnjiči se zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. A vezi sa krivičnim djelom protivzakonito posredovanje iz člana 382. i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH.

Please follow and like us: