STRAVIČNO: Prije 6 mjeseci usmrtio pješaka u pitanjom stanju, a sada dobio posao na UKC-U!

Amar Mustedangić se sumnjiči da je 21. decembra prošle godine, u ranim jutarnjim satima, oko 2:30 sati, na “južnoj magistrali” u Tuzli, u blizini TC Mercator, upravljao vozilom “golf 5” u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača. Nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji se nalazio na kolovozu, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića.

Nakon toga je nastavio vožnju svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je povrijedio.

Subašić je preminuo u tuzlanskoj bolnici od zadobijenih povreda.

Nakon 30 dana pritvora, Sud je u Tuzli uvažio žalbu i Mustedangić je izašao na slobodu. Tako je Sud odbacio prijedlog Tužilaštva o produženju pritvora za još dva mjeseca, kazao je advokat Mustedangića, Bakir Hećimović.

POPULARNO  VELIKA TUGA, EVO ZAŠTO SE MILICA UBILA, PORODICA OBJAVILA RAZLOG: Oglasio se njen otac - SAD JE SVE JASNO KAO DAN!

– Da on je prvosnažno osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva. Odležao je taj period u zatvoru, a nesreća se dogodila mjesec nakon njegovog izlaska na slobodu – rekao je Hećimović.

Osumnjičenom je ptivor bio određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništoto dokaze i uticati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Komisija za izbor kandidata za prijem u radni odnos UKC Tuzla 10. juna 2020. godine objavial je Listu uspješnih kandidata za radno mjesto Medicinska sestra – tehničar – opći smjer, a po konkursu koji je objavljen 19.12.2019 godine. Kandidat Amar Mustedangić nalazi se na šestom mjestu primljenih medicinskih tehničara.

Please follow and like us: