Studije koje istražuju i proučavaju Korona virus, jasno tvrde da nas na jesen očekuje ponovna pokretnica virusa! Budite spremni na novi val pandemije!

  • Pandemija COVID-19 uzrokovala je globalnu zdravstvenu krizu i pri tom pokrenula i onu ekonomsku. Pune razmjere zdravstvene komponentne katastrofe ovog jedinstvenog događaja, htjeli mi to ili ne, promatrat ćemo iz prvih redova u sljedećih nekoliko sedmica. Tamo negdje u decemrbu, januaru, poeči smo dobivati prve informacije u nepoznatoj bolesti, malo “jačoj” gripi koja je na svoj put totalne svjetske dominacije, kao i mnoge druge gripe prije nje, krenula iz Kine.

    Kad sam prije dva mjeseca bio u Washingtonu, po hodnicima i uz večernje pivo već se ozbiljno razmatralo koji će efekti COVID-a i do koje će mjere on zahvatiti zapadni svijet, a koju sedmice kasnije zarište epidemije eksplodiralo je u našem neposrednom susjedstvu, zahvaljujući ulice gradova kojima smo i sami donedavno šetali.

    Neki kažu kako je COVID-19 fenomen koji se događa jednom u generaciji, no čak ni Joža Manolić, koji je rođen krajem pandemije španjolske gripe, ne može ponuditi slično iskustvo. Slobodno možemo reći kako je riječ o katastrofi koja se događa jednom u stotinu godina, a dok sve bude gotovo, vjerovatno će civilizacija koju poznajemo trajno izgledati bitno drukčije.

Please follow and like us:
POPULARNO  Posljedice Koronavirusa će izazvati veću ekonomsku krizu, nego onu iz 2008!