TRUMP PONOVO PREMJEŠTEN, ŠTA SE DEŠAVA? Trenutno 7.000 medicinara brine o njemu! Evo gdje se sada nalazi..

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump zaražen je koronavirusom, a liječi se u vojnoj bolnici “Walter Reed”.

On je putem Twittera uputio poruku da mu je dobro.

– Ilde dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas – objavio je Trump.

Također je pohvalio sve koji brinu o njemu u bolnici.

– Doktori, medicinske sestre i svi u velikom medicinskog centru Walter Reed, kao i drugi iz isto tako nevjerovatnih institucija koji su im se pridružili, nevjerovatni su! U posljednjih 6 mjeseci postignut je ogroman napredak u borbi protiv ove kuge. Uz njihovu pomoć, osjećam se dobro – rekao je Trump.

O njemu će u bolnici u Marylandu brinuti 7.000 pripadnika medicinskog osoblja, uključujući neke od najcjenjenijih ljekara u SAD-u piše Daily Mail.

Trump boravi u predsjedničkom apartmanu, luksuzno opremljenom odjeljenju, u jednoj od 88 zgrada uglednog medicinskog centra. Na odjeljenju 71 predsjednički apartman jedan je od šest soba rezervisanih za visoke zvaničnike američke vojske i Bijele kuće.

POPULARNO  UŽAS! Pronađena MRTVA BEBA sanmo mjesec dana! Odbukcijom utvrđeno da je riječ o NASILNOJ SMRTI!

Apartman je posebno opremljen uređajima za sigurnost i komunikacijskom opremom.

U sklopu ovog medicinskog centra također je i Institu za istraživanje Silver Spring, gdje naučnici rade na razvoju vakcije i liječenju infektivnih bolesti poput COVID-19.

Predjsedničko krilo sadrži trpezariju s kristalnim lusterom, radni sto samo nekoliko koraka od bolničkog kreveta, te sobe opremljene sofama predviđene za prijem posjetilaca. Predsjedniku su na raspolaganju kuhinja i konferencijska soba. Uz sve to, aparmatn je opremljen vrhunskom tehnologijom, kako bi američki predsjednik mogao da nesmetano obavlja predsjedničke dužnosti. Na fotografijama iz 2007. prikazana je unutrašnjost predsjendičkog apartmana, za koga se ne zna je li u međuvremenu preuređen.

Ovo je prvi put u 39 godina da je aktuelni predsjednik SAD hospitaliziran u medicinskom centru u Marylandu. U Walter Reedu zadnji se riječio Ronald Reagan nakon što je tšeko ranjen prilikom atentata na njega 30. marta 1981. godine.

Please follow and like us: