Trump zabranio prodaju i izvoz lijekova Iranu protiv Koronavirusa!

  • Američki portal The Intercept otkrio je pokušaje lobija “Ujedinjeni protiv nuklearnog Iranu” (UANI), koji u svojim redovima ima republikance i demokrate članove, da orkestrira kampanju posebnog pritiska na Iran kojem bi pozavidjeli idejni tvorci “Konačnog rješenja”. Srećom, COVID-19 nije toliko ubojit koliko se priča, ali ne možemo zanemariti njegov učinak na raspoloženje javnosti, koje na kraju dovodi u pitanje političku podršku središnjim vlastima, dok su negativni učinci ekonomije nekih zemalja posebno vidljivi u Sjedinjenim Državama i EU, gdje BDO 80% ovisi o uslugama, a samo 20 do 22 posto o realnom sektoru i poljoprivredi.

    Prema izvještaju kojeg je objavio The Intercept, lobi “Ujednineni protiv nukelarnog Irana” je pozvala velike farmaceutske kompanije, posebno one ovlaštene za trgovinu s Iranom pod “humanitanim izuzećem” da “prekinu poslovanje u Iranu”.

    UANI također nastoji pomoći američkom ministarstvu financija u provedbi sankcija koje su Iranu uvedene za komapnije koje trguju s Islamskom Republikom.

Please follow and like us:
POPULARNO  Izbrojani glasovi: Ubjedljivu pobjedu odnio Mirsad Peco, kandidat koji je umro od koronavirusa na dan izbora!