TUGA DO NEBA: Ova ljubavna priča iz života Mustafe Nadarevića rasplakat će i one koji su kamenog srca!

Mustafa Nadarević preminuo je danas u 77. godini, nakon duge i teške borbe sa karcinomom.

Ipak jedna od najtežih bitki tokom njegovog života, bila je kada je preminula ljubav njegovog života, Slavica Radović.

Bašić nakon smrti Nadarevića: Bio je moralna vertikala, dosta smo se zabavljali. Umrla mu je na rukama. Mustafa je Slavicu upoznao u zrelim godinama, kada je iza sebe imao dva braka i troje djece.

Zajedno su proveli oko 20 godina, a vjenčali su se tek nekoliko mjeseci prije njene smrti. Odlučili su na to kada su slutili da se bliži njihov fizički rastanak. Vjenčali su se na njen rođendan ,25. aprila.

Dok su se zajednički borili protiv raka dojke, probali su sve metode liječenja. Nažalost, nijedna nije pomogla. Mustafa se od ljubavi svog života oprostio u Kopru, slovenskom gradiću gdje je Slavica rođena i gdje je provela mladost.

POPULARNO  Dodik bez dlake na jeziku izjavio: "Građani prije vremena proglasili izbore nelegalnim!"

Kao i na vjenčanju, i tad dan je samo najuža porodica bila uz njega. Njegove kolege su ispričale da je glumac teško podnio njenu smrt. Nekoliko prvih dana nije bio svjestan situacije, te je teško podnosio trenutke kada je bio sam. Na licu mu se vidjela iscrpljenost. Njihovi prijatelji su rekli da su bili skladan par, te su to prenijeli i u poslovni život. U svakoj predstavi gdje je bio režiser, Mustafa je angažovao svoju suprugu kao i kostimografkinju i scenografkinju.

Please follow and like us: