TUGA DO NEBA: Preminuo glumac kojeg je OBOŽAVALA cijela JUGOSLAVIJA!

Poznati jugoslovenski i makedonski glumac Jordančo Dančo Čeverski preminuo je u četvrtak u 70. godini nakon duge bolesti, prenijeli su makedonski mediji.

Publika iz cijelog regiona pamti ga po ulogama u domaćim filmovima, ponajviše kao Zeku iz “Partizanske eskadrile”, a igrao je i u ostvarenjima “Igmanski marš” (1983), “Trst via Skopje” (1987), “Haj-faj” (1987), “Tetoviranje” (1991), “Ciganska magija” (1997), “Pank nije mrtav” (2011), “Ovo nije američki film” (2011).. Poslednju ulogu odigrao je prošle godine u filmu “Druga šanska” Marije Džidževe.

Kao producent je sa svojom kućom “Triangl” stajao iza filmova reditelja Stoleta Popova i dubitnik je više nagrada i priznanja.

Dančo je uvijek isticao da mu je omiljena scena koji je snimio sa Goricom Popović, koji su imali u filmu “Dorotej”.

POPULARNO  POTVRĐENO, DRŽAVLJANI BIH MOGU U HRVATSKU, ALI TREBA VAM OVAJ PAPIR: Pažljivo pročitajte..

Veoma me je rastužila vijest i odlasku Danča. Bio je divan glumac i čovjek. Uvijek vedar, spreman za šalu, posvećen poslu. Snimali smo zajedno “Doroteja”, gdje je ostvario sjajnu ulogu. Rijetko smo se viđali, nažalost, posljednji put prije nekoliko godina u Nišu. Izljubili smo se i prisjetili divnog snimanja, naročito na Ohridu. Veoma mi je žao što je otišao.. Počivaj u miru, dragi druže – rekla je Zorica.

Jordančo Dančo Čevreski, rođen je 1951. godine u Skoplju, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u rodnom gradu, gdje je kasnije bio i profesor i dekan. Glumu je usvaršavao i na Univerzitetu u Los Anđelesu.

Please follow and like us: