TUGA OD NEBA: Potresno pismo majke čiji je sin poginuo…

Opet nas zavađaš sa braćom sa sestrama sa komšijama. Sram te bilo. Nije tebi žao babe kao ni naše djece što nikad nije bilo, samo ti žao para.

Prošlosedmično hapšenje Fikreta Abdića Babe, načelnika Općine Velika Klauša i predsuđenog ratnog zločinca koji se tokom rata u BiH stavio na stranu agresora, a sada se tereti za zloupotrebu položaja i koruciju otvorilo je u Krajini stare rane koje vjerovatno nikada neće zarasti.

S jedne strane Abdićeve pristalice, uglavnom članovi Laburistučke strane na čelu s njegovom kčerkom Elvirom Ljiljom Abdić Jelenović ustale su odmah “u odbranu Babe”, amnestirajući ga unaprijed os vake odgobornosti i proglašavajući istragu o malaverzacijama u Općini Velika Kladuša “politički motiviranom”.

POPULARNO  TUŽNA PRIČA U BiH: Ranjen bježao od Krivolovaca, ali nije uspio!

S druge strane okupljanje i ponašanje Abdićevih pristalice ispred zgrade Kantonanog suda u Bihaću gdje su uzvikivali parole podrške ratnom zločincu i uz to gotovo silom spriječili snimatelje Televizije Unsko-sanskog kantona da radi svoj posao, sudeći po komentarima na društvenim mrežama izazvalo je uznemirenost i ogorčenje kod građana Bihaća koje je sve podsjetilo na vrijeme agresije.


Please follow and like us: