UMRO SRPSKI PJEVAČ! Zorica Brunclik u suzama: Cijela estrada se oprašta od VELIKE LEGENDE!

Kompozitor i pjevač Miša Marković preminuo je prije dva dana u 71. godini života.

Istaknuti umjetnik radio je sa velikim brojem pjevača bivše Jugoslavije, te je tako bio autor brojnih pjesama koje su munjevitom brzinom postajale hitovi. Marković je bio autor velikih hitova kao što su “Recite mu da ga volim”, “Ruzmarin”, “Kunem ti se životom”, “Lažu da vrijeme leči sve”, “Srce je moje violina”, “Evo već je Božić”, “Ej Branka, Branka, Branka”, “Bosanac”, i mnogih drugih koje su otpjevali narodni pjevači.

Sarađivao je sa najznačajnijim imenima na muzičkoj sceni bivše Jugolasnije, kao što su Lepa Brena, Miroslav Ilić, Toma Zdravković, Bisera Veletanlić, Merima Njegomir, Hanka Paldum, Vera Ivković, Lepa Lukić, Zoran Kalezić i mnogi drugi.

Muzičku karijeru započeo je kao pjevač 1972. godine kada se pojavio na Omladinskom festivaju u Subotici. U periodu izmeđi 1971. i 1982. godine snimio je oko 47 ploča, sarađivao je sa najpriznatijim kompozirtorima tog vremena, među kojima su bili Arsen Dedić, Nikica Kalođera, Aca Korać, Đorđe Novković, Kornelije Kovač, Kemal Monteno, Boriz Bizetić.

POPULARNO  HOROR U NJEMAČKOJ: U zapaljenoj kući pronađeno 5 mrtvih, među njima dvoje djece, nisu umrli od požara..

Prodao je više od milion ploa i učestvovao na mnogim festivalima kao što su: Beogradsko proleće, Hit leta, Mesam, hit parada. Pjesme koje je pjevao bile su u vrhu svih top lista tadašnje Jugoslavije.

Mišin dugogodišnji saradnik i prijatelj Miroljub Aranđelović Kemiš je u srijedu uveče objavio oproštajnu poruku na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu, a to je uradila i njegova supruga Zorica Brunclik.

– Hvala ti za sve što si učinio za muziku i sve nas. Neka ti je vječna slava – poručili su Zorica i Kemiš.

Please follow and like us: