UPRAVO STIGLA VIJEST, NOVO RADNO VRIJEME PRODAVNICA I KAFIĆA: Odmah stupa na snagu!

Republički krizni štab na jučerašnjoj sjednici donio je odluku da se pojedine ranije donijete mjere popuste, te se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do 01:00 sat poslije ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 sata.

To praktično znači da će sada prodavnice moći da rade duže, kao i kafići koji imaju bašte. Za kafiće koji rade u zatvorenom prostoru, radno vrijeme ostaje do 21 sat, kao što je bilo i do sada.

Zamjenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavcević izjavila je da Krizni štab sve mjere donosi u odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju i dodala da ublažavanje mjera koje će uslijediti u narednom periodu, ukoliko se opradajući trend bude nastavio ne znači da građani treba da se opuste, prenosi Blic.

POPULARNO  Đole se po prvi put ogasio pred kamerama nakon velikog skandala: Progovorio o poljupcu i kako je objasnio Vesni!

Jedna od novih odluka Kriznog štaba je i da je maksimalan dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru povećan sa 10 na 30.

Krizni štab je u julu odlučio da se zabrani organizovanje javnih okupljanja u Beogradu sa više od 10 ljudi, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Please follow and like us: