Upravo stigla vijest! Radovan Karadžić prebačen u zatvor u Veliku Britaniju!

Naime prije par dana donesena je odluka da Radovan Karadžić svoju kaznu nastavlja da odslužuje ali u drugom zatvoru, u Velikoj Britaniji.

Portal Frankfurter algemajne cajtung objavio je tekst u kome su pisali o životnoj opasnosti u kojoj će biti Radovan Karadžić u životnoj opasnosti, nakon što ode u Britanski zatvor.

Radovan Karadžić mogao bi da bude u životnoj opasnosti, kada ga policija iu Haga prebaci u britanski zatvor u kome su većina islamisti, naime njegovi advokati koji ga vode smatraju da bi Finska bila zemlja najsigurnija za njegov život i kaznu koju je dobio, s obzirom da je dobio doživotnu kaznu, prenosi “Dojče vele”.

Frankufrter algemajne cajtung objavio je tekst u kome su govorili o životnoj opasnosti u kojoj će se Radovan Karadžić kada ga pod odluci suda prebae u britanski zatvor, a pravi zastupnik Piter Robinson upozorava da njegovom klijenti prijeti link koji bi izvršili muslimanski zatvorenici.

POPULARNO  DODIK PORUČIO: Neću da dozvolim da Srbi ratuju, pa čak ni za RS, čekam priliku za mirovni razlaz!

U tekstu se navodi da presuda koja je trajala čitavu deceniju, Karadžić osuđen na doživotni zatvor, precizirajući da je osuđen kao saodgovoran za dugogodišnju opsadu Sarajeva i zločini u Srebrenici.

Ratni zločinac Radovan Karadžić prebačen je u zatvor u Veliku Britaniju, potvrdio je član njegovog tima odbrane Goran Ptronijević.

Odbrana nema informaciju gdje se Karadžić trenutno nalazi, a javio se samo nakon slijetanja u Londom, rekao je Petronijević.

Inače, predsjednik Mehanizma za krivične sudove u Hagu Carmel Agius odbio je 14. maja prigovor Karadžićeve odbrane na odluku o izdrćavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji.

Naime, Karadžić smatra da će mu u Velikoj Britaniji “život biti ugrožen”. Njegov argument: U britanskim zatvorima ima mnogo muslimana, koji bi mogli njegoo ubistvo da shvate kao krunu svoje “zatvorske” egzistencije.

Please follow and like us: