VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA: OGLASILO SE MINISTARSTVO za obrazovanje, nauku i mlade KS!

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, uputilo je važnu obavijest koja se tiče načina odvijanja nastave u KS.

U skaldu sa trneutnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, a u vezi sa naredbaa i preporukama Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva, obavještavamo Vas da Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osvnim srednjim školama na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020/2021 godini za period od 23. oktobra do 6. novembra 2020. godine, ostaje na snazi do 20. novembra 2020. godine – sapćili su iz Ministarstva. Istaknut je da će u ovom periodu, u saradnji sa nadležnim organima i institucijama, svakodnenvno pratiti razvoj epidemiološke situacije radi eventualnog donošenja novih mjera i smjernica za rad odgojno-obrazovnih ustanova.

POPULARNO  UDALA SE MILICA TODOROVIĆ ZA BOSANSKOG PJEVAČA, OBJAVILA SLIKU MUŽA NA INSTAGRAM: Svi u ŠOKU, evo ko je u pitanju..

Podsjetili su na obavezu postupanja u skladu sa Smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo izdate od Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Inače, prema uputstvu koje će i dalje da važi, kombinovani model nastave predviđen je za učenike do petog, odnosno šesot razreda osnovne škole, dok stariji nastavu pohađaju online.