VELIKA MISTERIJA U BIH: Ko je naručio banane s kojima je bilo i 500 kilograma kokaina?

Prema raspoloživim informacijama, niko od onih koji su pali u prethodnim zapaljenama nije direktno povezan s ovom pošiljkom.

Nekoliko stotina kilograma kokaina visoke kvalitete, koji je stigao u kontejneru s prostora Južne Amerike, trebalo je preko Hrvatske preći u Bosnu i Hercegovinu, no hrvatska policija i carina uspješno su to spriječili.

Za policiju je sada najveća misterija ko je trebao preuzeti drogu koja bi u konačnici na narko tržištu vrijedila više od 65 miliona eura, pa je bez obzira na to ko to bio naručitelju zadan ozbiljan udarac.

Naime ovo je velika misterija, jer se radi o velikoj količini ali niko ne zna ko je naručitelj. Zarada bi, da je sva pronađena količina od ukupno 500 kilograma došla do krajnjih korisnika, bila enormna, ali ni ulog od najmanje 1,5 do dva miliona eura za nabavku nije beznačajan.

POPULARNO  VIŠKOVIĆ U ŠOKU NAKON ODLUKE USTAVNOG SUDA BiH: "Ovo je EKONOMSKI UDAR na Republiku Srpsku!"

Naime, Pločanska luka, koja je već duže označena kao jedna od ulaznih za Kokain u Evropu i koja je neuralgična tačka jer se tek sada krenulo u nabavku mobilnog RTG uređaja koji bi trebalo omogućiti efikasniju kontrolu kontejnera, da se u buduće ne bi dešavala ovakva misterija.

U posljednja je tri mjeseca “sidrište” nekoliko velikih pošiljki droge. Upravo zbog toga razloga Carinarnicu u Pločama uskoro stiže mobilni rendgenski uređaj u vrijednosti od dva miliona dolara.

Prema raspoloživim informacijama, niko od onih koji su “pali” u proteklim zapljenama nema veze sa ovom misterijom.

Please follow and like us: