VELIKA PRAŠINA DIGNUTA JE ZBOG DONALDA TRUMPA: Sve se znalo u Januaru i Februaru, ali on je odbijao reagirati!

Američki predsjednik Donald Trump mnogo je puta bio upozoren na opasnost od novog koronavirusa u izvješćima obavještajnih službi u januaru i februaru, piše dnevnik Washington Post u ponedjeljak.

Više ljudi dobilo je uvid u tajne dokumente s izvještajima svakodnevnih brifiranja predsjednika u vrijeme kada je on umanjivao važnost bolesti covid-19 koja je poslije prerasla u pandemiju.

Kao svoje izvore Washington Post (WP) citira, ali ih ne imenuje, sadašnje i bivše članove Trumpove administracije.

Tjednima se u svakodnevnom brifingu navodilo da se virus širi i upozoravalo da Kina prikriva informacije o smrtnosti covida-19 i visokoj zaraznosti te bolesti.

U izvješćima su isticane krajne opasne posljedice krize koronavirusa na političkom i ekonomskom planu, piše Washington Post.

Neimenovana osoba iz kruga predsjednika Donalda Trump povjerile su WP-u da Donald Trump nije čitao nikakav tip dokumenat te je čak bio iritiran kad je morao poslušati usmene prezentacije izvješća.

POPULARNO  POLICIJA INTERVENISALA Anu Nikolić i Rastu! Evo zbog čega je Rasta napravio dramu kod Ane Nikolić!

Donald Trum ograničio je putovanja između Sjedinjenih Država i Kine krajem siječnja, no u veljači je prestao umanjivati težinu prijetnje epidemije.

Čekao je do 13. oujka da proglasi izvandredno stanje kada su se financijska tržišta rušila, a broj zaraženih u New Yorku buknuo.

Prema podacima američke sveučilišne bolnice Johns Hopkins u ponedjeljak Sjedinjene Države imale su 988.197 potvrđenih zaraženih, od kojih 56.144 umrlih.

Trumo je u ponedjeljak navečer okrivio Kinu za pandemiju kazavši da je Kina mogla zaustaviti koronavirus prije nego što se proširio svijetom te je rekao da njegova administracije provodi “ozbiljne istrage” kako bi saznala šta se tačno dogodilo.

Na konferenciji za medije u vrtu Bijele kuće rekao je da se epidemija “Mogla zaustaviti na izvorištu i tada se ne bi proširilo cijelim svijetom.”

Please follow and like us: