Vučić bez imalo milosti: “Ponosam sam što Srbija ne spada u isti koš kao BiH i Albanija!”

Srbija nije tražila pomoć od EU, jer je već uzela kredite od Svejtske banke i Centralne evropske banke po povoljnijim uslovima nego što su pozajmice za koje je EU odobrila sredstva, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javlja RTS.

On je ukazao da je EU saopćila da je obezbijedila pomoć u saradni sa MMF-om za zemlje koje imaju značajne poremećaje u platno-bilansnom sistemu, a Srbija, kako ističe, poremećaje nema i na to je ponosan.

– Riječ je o pozajmicama. Zašto da uzmemo 600 ili 700 miliona eura više ako nam to ne treba u ovom trenutku? Već smo uzeli od Svetske banke i CEB  po 100 miliona plus 200 miliona eura, po, 0,5 odsto kamate, to jest po najpovoljnijim uslovima i to srednjoročn i dugoročno. Zašto da uzmemo kratkoročne kredite ako nam to više ne trena? Da uništimo svoju ekonomiju brže? Bolje da uzmemo 200 miliona negdje, nego 600 miliona negdje drugdje – rekao je Vučić.

POPULARNO  NOVA SVAĐA: Nakon Karleušinih prozivki, Ceca se oglasila! Evo šta joj je poručila...

Za razliku od onih koji bi to da kritikuju, ponosan je, kaže, što Srbija nije na listi zemalaj kojima je pomoć odobrena.

– Ponosan sam što nismo na listi sa Ukrajinom, BiH, Albanijom, i kako oni kažu, Kosovom, Severnom Makedonijom, i ostalima, koji su tu pomoć tražili. Zato što u tom dokumentu piše da se to daje zemljama koje imaju značajne poremejaće u platno-bilansnom sistemu, a Srbija ih nema – naglasio je Vučić.

Kaže da će Srbija imati manje problema nego druge zemlje i dodaje da su odbili od MMF-a 1,2 milijarde eura i da je ponosan na to zbog svega što je sprovođeno u Srbiji od 2014. godine.