Vučić žestoko odgovorio Bosancu i Hrvatu: “Znamo dobro ko je bio đavo, sjetite se Jasenovca”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić replicirao je predstavniku BiH i Hrvatske na optužbe koje su uputili Srbiji.

Vučić se ponovo uključio u sednicu i istakao da je Alkalaj govorio u ime BiH, ali da je on dobio pismo od Milorada Dodika, i naveo je da ne postoji saglasnost među predstavnicima BiH.

– Dobio sam poruku od predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da Alkalaj ne predstavlja sve narode te zemlje – rekao je Vučić.

– Kada je predstavnik BiH govorio u ime BiH, mi znamo da on nije govorio u to ime. Neću da ulazim u detalje, ali vidim da je napadao Srbe iz BiH. Neću da ulazim u političke napade. Nisam rekao nikad ništa ni protiv koje zemlje u svom govoru. Ali su predstavnici BiH i Hrvartske to govorili. Hrvatski predstavnik je rekao da je dobro poznato ko je bio đavo. U ovom regionu je postojao jedan veliki koncentracioni logor u Jasenovcu, i mislim da svi znaju ko je bio đavo – rekao je Vučić.

– Mi primećujemo da postoje sporovi po pitanjima koje smo mi pokrenuli. Nije bilo odgovornih Hrvata koji su počinili užasne zločine nad Srbima. Duboko osuđujemo zločine koji su počinejni od strane naših sunarodnika. Želim da dodam još jednu stvar svima. Dakle, po pitanju ove retorike o nestalima, želim da vam kažem da ima mnogo više nestalih etničkih Srba, nego Hrvata – rekao je predsednik Srbije.

POPULARNO  Spasonosni čin Predsjednika Srbije: Vučić održao lekciju lošoj vlasti u BiH!

– To je nešto što pokazuje dvostruke standarde. Na samom kraju, mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa mehanizmom, ali molim vas da nađete neka prava rešenja, da nas ne ponižavate nego da sarađujete sa nama. Da ostvarimo jedan partnerski odnos na korist svih nas – naglasio je Vučić.

Podsetimo, hrvatski predstavnik Srbe je nazvao đavolima. Hrvatski predstavnik je, poput Alkalaja, imao obraćanje prožeto mržnjom prema Srbima, koje je u jednom trenutku nazvao i – đavolima.

– Predsednik Vučić je istakao da tokom sukoba niko nije bio anđeo, ali ja mislim da je jasno ko je bio đavo. Današnja konačna presuda generalu Mladiću pokazuje značaj mehanizma – rekao je on.

On je odbio da prokomentariše i reči predsednika Vučića, koji je jasno rekao da su u operacijama Bljesak i Oluja počinjeni zločini nad Srbima.

Please follow and like us: