ZASTUPNICA U EVROPSKOM PARLAMENTU: “Ja se bojim za BiH jer je to kao neka tempirana bomba”

Zastupnica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon nije krila zabrinutosti.

– Bila sam jako tvrdoglava, kže Tanja Fajon o jednom od najvećih izazova s kojim se suočila u životu. Zastupnica u Evropsom parlamentu za DW govori o EU, stanju u zemljama regiona, kao i svom osobnom putu.

– Išla sam na Triglav kada nisam mogla hodati – rekla je Tanja Fajon u intervjuu za LIMITless DW-a. Naime, u vrijeme kada je uzimala izuzetno jake lijekove i kada je zbog nesnosnih bolova u zglobovima hodanje za nju već bilo veliki napor Fajon je odlučila sebi postaviti cilj, popeti se na Triglav. I – uz veliki napor – uspjela je u tome.

Primjer o Triglavu zapravo jako mnogo govori o karakteru ove političarke koji dolazi do izražaja i kada je riječ o temama od značaja za širu zajednicu.

Tanja Fajon je poznato lice kako u Sloveniji tako i uostalim zemljama bivše Jugoslavije . Bivša novinarka RTV Slovenije u trećem mandatu obavlja funkciju zastunice u Evropskom parlamentu, a odnedavno je i predsjednica najjače oporbene stranke u Sloveniji – Socijalnih demokrata i time – sasvim logično – pretendantica na funkciju premijerke ove zemlje.

POPULARNO  SIN ŽELJKA MITROVIĆA OSUĐEN NA ZATVOR: Vozilom usmrtio djevojku!

Ono što je manje poznato u zemljama Zapadnog Balkana, ali ne i u njenoj domovini, jest da se Fajon prije 25 godina suočila sa bolešću koja je u to vrijeme smatrana neizlječivom. Dijagnoza. Hronična mijeloidna leukemija (HML). Prognoza: Maksimalno sedam godina života. U to vrijeme je jedina mogućnost izlječenja bila transplantacija koštane srži. Dok čeka donatora, kojeg nije mogla pronaći u bliskom okruženju. Fajon se odlučila suprostaviti bolesti. “Radila sam sve što su mi doktori rekli da ne radim, što mi je mama rekla da ne radim. Išla sam svojim putem i to mi je nekako dalo energiju, rekla je Fajon prisjećajući se tog vremena. “Bila sam jako tvrdoglava, zaključuje danas.

Please follow and like us: