Željko Komšić objasnio: “Evo za kakvu se Bosnu ja borim cijelo svoj život, ali nipta od toga…”

– Konačno nakon 25 godina, i mi u Kanadi imamo prigodu da nas posjeti netko iz vrha bh. vlasti. Sigurno bismo bili zadovoljniji da se to dogodilo mnogo ranije, ali će biti zabilježeno da je gospodin Željko Komšić prvi došao u Kanadu i iseljeništvu – naveo je Davorin Jurovicki.

Kako je kazao, nažalost, razočarani su da vlasti BiH nisu našle za bitno da ih kontaktiraju kako bi im pomogli dali svoj doprinos za boljitak BiH. Izrazio je nadu da će posjeta Komšića otvoriti mogućnost da se mnoge stvari isprave i krenu boljih putem za sve stanovnike BiH i iseljeništva.

POPULARNO  Predsjednik Rusije se oglasio i potvrdio da se povlači sa vlasti!!

Naveo je da u gradu Mississauga živi 35 hiljada Hrvata. Predložio je da se u ovom gradu otvori generalni konzulat i da u njemu radi predstavnik i hrvatskog naroda.

– Bilo bi izuzetno nekorektno da položaj Hrvata u iseljeništvu i u BiH kriviti samo vas. Dapače, još veća odgovornost leži na osnima koji sebe vole predstavljati legitimnim i legalnim predstavnicima, a ustvari oni su legalni i legitimni smo za svoje interese i snose najveću odgovornost za iseljavanje hrvatskog naroda i njegov očajan položaj. Za sebe su se oni jako dobro pobrinuli i ta manjina predstavlja najveću sramotu za nas u iseljeništvu.

Please follow and like us: