ŽESTOKI NAPADI I DALJE NASTAVLJENI: Cijelu noć nebo nad Aškelonom bilo je užareno, raketni dueli izraelske “Željezne kopule” i hamasovih projektila

Kako saznajemo Hamasove rakete su najvnerovatnije modifikovane i kalibra su 122 milometra.

Izbili su novi raketni dueli između izraleske proviraketne odbrnae i projektila organizacije Hamas. Naime, zabilježile su kamere večeras na nebu iznad grada Aškelona koji se nalazi u blizini granice sa Gazom.

Naime iz jednog obližnjeg stana, kamera je uspjela da uhvati trenutak kada je uslijedio okršaj Izraelske “Željezne kupole” protivraketnog sistema koji je postalvjen na samoj ivici grada i Hamasovih raketa koje su najvjerovatnije modifikovane i kalibra su 122 milimetra.

Na snimku se vide stanovnici Aškelona kako iz svojih domova prate obaranje raketa uprkos tome što su oglasile sirene za opću opasnost.

Naime ovi sukovi između Palestinaca i Izraelaca dobio je novu dimenziju jer si isplivali novi snimci gdje su prikazani izraelski desničari koji uzimaju sve iz palestinskim radnji u Bat Yamu, to je predgrađe Tel Aviva.

POPULARNO  DOKTORICA IZ SRBIJE NAPISALA JEZIVU OBJAVU: Ljudi, ovo je prava istina, MORATE DA VJERUJETE!

I u kvartu Jaffa zaoštravaju se sukobi koji se kako je krenulo mogu pretvoriti i u krvoproliće.

Naime, ovo su jako tužne scene koje se dešavaju u glavnom pojasu Gaze, mnoge osobe su izgubile život, mnoga djeca i žene.

– Videozapisi koji se dijele na društvenim mrežama prikazuju kako stanovnici Izraela vandaliziraju trgovine za koje korisnici Twittera kaću da pripadaju Palestincima – navodi se u izvještajima.

Ovo već traje nekoliko dana a počelo je sve napadom na džamiju Al-Aqsa koji su izveli policajci iz Izraela.

Please follow and like us: