ZVANIČNA ODLUKA: Od sutra se u FBiH uvodi policijski sat, donesene i druge nove mjere!

Kako smo sinoć nezvanično i najavili krizni štab FBiH objelodanio je nove mjere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva odnosno policijski sat koji će biti na snazi od 23:00 do 05:00. Odluka supa na snagu od sutra.

Tokom trajanja policijskog sata zabrana kretanje se odnosi na teritoriju cijele Federacije BiH.

Iz odluke će, kao i u martu i aprilu, biti izuzeti oni koji obavljaju poslove u smjenama tokom noći (sa validnom potvrdom poslodavca), kao i javni službenici koji rade na sprovođenju mjera ili drugim poslovoima koje ova naredba oslobađa od ograničeno kretanja.

POPULARNO  PRESRETNUTA PORUKA VELJE NEVOLJE: U posljednji čas spašen život Aleksandra Vučića!

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva odlučio se na restriktivnije mjere uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno povećanja širenja zaraze koronavrisuom, nepoštivanja dosadašnjih mjera i sve popunjenijim bolničkim kapacitetima.

Kako je navedeno, nadležni će preispitati mjere svakih sedam dana, te ih ublažiti ili postrožiti u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Razlog ovakvih odluka u najvećoj mjeri su doprinijeli neodgovorni ugostitelji, ali i građani, koji ranije nisu poštivali mjere rada objekata do 23:00 sati čime su doprinosili širenji zaraze.

Please follow and like us: